DCSIMG

 

Drie veroordelingen tot gevangenisstraffen voor mensenhandel

Den Haag ,

Pagina-inhoud

Twee mannen en een vrouw zijn door het gerechtshof in Den Haag op 13 november 2012 veroordeeld tot gevangenisstraffen voor mensenhandel. Het Haagse hof acht bewezen dat ze gezamenlijk twee meisjes van 16 jaar er toe gebracht hebben om prostitutie- en escortwerkzaamheden te verrichten. De opbrengsten hieruit moesten de meisjes grotendeels aan de verdachten afstaan. De strafbare feiten hebben plaatsgevonden in de periode van augustus 2009 tot en met augustus 2010 in Rotterdam en omgeving. De twee slachtoffers verrichtten de werkzaamheden veelal onder invloed van verdovende middelen.

Een 25-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor het meermalen plegen van mensenhandel samen met anderen. De strafbare feiten hebben zich voor een groot deel afgespeeld in de woning van deze verdachte. De rechtbank in Rotterdam legde in eerste aanleg dezelfde straf op.

Een 65-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 12 maanden voorwaardelijk voor het meermalen plegen van mensenhandel samen met anderen en het met anderen vanuit zijn woning verstrekken van heroïne en cocaïne. De Rotterdamse rechtbank legde in eerste aanleg een gevangenisstraf op van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

De 20-jarige vrouw is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van in totaal 20 maanden voor het meermalen plegen van mensenhandel samen met anderen. De twee slachtoffers waren haar schoolgenootjes. De vrouw heeft de beide meisjes uitgenodigd in de woning van haar partner, de 25-jarige verdachte, en hen overgehaald om in de prostitutie te gaan werken. Deze verdachte kreeg van de rechtbank in Rotterdam een gevangenisstraf van in totaal 30 maanden opgelegd. Het hof heeft de straf van de vrouw gematigd, omdat zij voor een deel van de feiten minderjarig was, haar leven een wending ten goede heeft genomen en zij moeder is van twee jonge kinderen.