DCSIMG

 

Werken bij

Pagina-inhoud

Werken in Amsterdam biedt meer dan drukte en een tikje eigenwijze mensen. Het betekent ook werken in een dynamische, grootstedelijke omgeving. Veel afwisseling, een breed werkterrein, interessante zaken en met de neus op de actualiteit.

Rechtbank Amsterdam, goed bereikbaar aan de Zuidas, is een van de grotere werkgevers in de stad. Er werken ongeveer duizend mensen, onder wie meer dan 200 rechters. Stuk voor stuk mensen die zich betrokken voelen bij de rechtspraak en de samenleving en die met veel plezier bij de rechtbank werken.

Belangstelling?

De rechtbank Amsterdam heeft regelmatig vacatures voor rechters en andere professionals. Deze zijn te vinden onder werken bij.  

Oriënterende gesprekken voor juristen

Heeft u de ambitie om rechter te worden, beschikt u over ten minste zes jaar juridische ervaring en wilt u zich verder oriënteren? Dan kunt u vragen om een oriënterend gesprek. Dit is een gesprek met twee Amsterdamse rechters die informatie verstrekken over het werken bij de rechtbank Amsterdam, over de selectie en over de opleiding tot rechter.

U kunt vragen om een oriënterend gesprek indien er een vacature is, maar ook wanneer dat op dat moment niet het geval is. Er zijn immers regelmatig opleidingsplaatsen vacant. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met het secretariaat van de president.

De rechtbank Amsterdam heeft regelmatig vacatures voor rechters die elders werkzaam zijn in een rechterlijke functie (niet: honorair rechter-plaatsvervanger). Voor informatie over deze procedure kunt u ook contact opnemen met het secretariaat van de president.

Stageplaatsen

Rechtbank Amsterdam biedt studenten in de eindfase van hun opleiding (van mbo tot universitair) de mogelijkheid om stage te lopen. Voor informatie over stages kunt u terecht bij het secretariaat van de afdeling P&O.

Een sollicitatiebrief, waarin u vermeldt waarom, in welke sector, in welke periode en hoeveel uren per week u wilt stagelopen kunt u met cv (en cijferlijst) sturen of mailen naar de afdeling P&O.