DCSIMG

 

Werken bij rechtbank Overijssel

Pagina-inhoud

Zoekt u een afwisselende en uitdagende baan midden in de maatschappij? Rechtbank Overijssel biedt een interessante werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, betrokkenheid en juridische kwaliteit centraal staan.

De rechtbank heeft drie locaties (hoofdlocaties: Almelo en Zwolle) en er werken ruim 440 medewerkers, onder wie 104 rechters (in 2012).

Vacatures

Vacatures bij de rechtbank Overijssel worden eerst intern opengesteld. Als er intern geen geschikte (herplaatsings)kandidaten zijn, wordt de vacature extern opengesteld via de vacaturebank Rechtspraak.

Open sollicitatie

Naast de mogelijkheid om gericht te solliciteren is het mogelijk een open sollicitatie te sturen. Geef in de brief gemotiveerd aan waarom u een functie bij de rechtbank Overijssel ambieert en voor welke functie(s) u in aanmerking wilt komen. Geadviseerd wordt de vacaturebank Rechtspraak regelmatig te raadplegen en te solliciteren naar functies die aansluiten bij uw opleiding en/of werkervaring. U kunt uw brief en cv sturen naar Personeel en Organisatie.

Stage en afstuderen

Rechtbank Overijssel kan ieder jaar een beperkt aantal studenten (mbo tot universitair) een stageplaats of afstudeeropdracht aanbieden.

Studenten kunnen een gemotiveerd schriftelijk verzoek sturen naar dhr. Paul Uitzetter, opleidingscoördinator via p.uitzetter@rechtspraak.nl. Vermeld hierin de periode van stagelopen of afstuderen en het doel van de stage- of afstudeerperiode.

Onder Werken bij de rechtspraak is meer algemene informatie te vinden.