DCSIMG

 

Werken bij rechtbank Overijssel

Pagina-inhoud

Zoekt u een afwisselende en uitdagende baan midden in de maatschappij? Rechtbank Overijssel biedt een interessante werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, betrokkenheid en juridische kwaliteit centraal staan.

De rechtbank heeft drie locaties (hoofdlocaties: Almelo en Zwolle) en er werken ruim 440 medewerkers, onder wie 104 rechters (in 2012). 

Vacatures

Vacatures bij de rechtbank Overijssel worden eerst intern opengesteld. Als er intern geen geschikte (herplaatsings)kandidaten zijn, wordt de vacature extern opengesteld via de vacaturebank Rechtspraak

Open sollicitatie

Naast de mogelijkheid om gericht te solliciteren is het mogelijk een open sollicitatie te sturen. Geef in de brief gemotiveerd aan waarom u een functie bij de rechtbank Overijssel ambieert en voor welke functie(s) u in aanmerking wilt komen. Geadviseerd wordt de vacaturebank Rechtspraak regelmatig te raadplegen en te solliciteren naar functies die aansluiten bij uw opleiding en/of werkervaring. U kunt uw brief en cv per post sturen naar Personeel en Organisatie of per via de afdeling Communicatie. 

Stage en afstuderen

Rechtbank Overijssel kan ieder jaar een beperkt aantal studenten (mbo tot universitair) een stageplaats of afstudeeropdracht aanbieden.

Tweemaal per jaar (in april en oktober) inventariseert de rechtbank Overijssel welke stageplaatsen beschikbaar zijn in de stageperiodes welke aanvangen in januari, februari en september daaropvolgend. De stagevacatures worden doorgegeven aan de onderwijsinstellingen waarmee afspraken zijn gemaakt. Zij zullen beschikbare vacatures voor stageplaatsen publiceren.

Meer informatie

Onder Werken bij de rechtspraak is meer algemene informatie te vinden.