DCSIMG

 

Dag van de Rechtspraak

Pagina-inhoud

Op donderdag 11 september aanstaande vindt de Dag van de Rechtspraak plaats in het World Trade Center in Rotterdam. Het thema van de dag is 'Waarde van het recht. Wat is Rechtspraak je waard?'

Na een succesvolle editie in 2013 is besloten de Dag van de Rechtspraak voortaan elk jaar te vieren, op de tweede donderdag van september. Deze dag is bedoeld als podium om te discussiëren over onderwerpen die Rechtspraak en samenleving raken.

Enkele honderden rechters, raadsheren en beslisser binnen en buiten de Rechtspraak gaan zich buigen over het thema van de dag: Waarde van het recht. Maar hoeveel is onze Rechtspraak nu precies waard, letterlijk en figuurlijk? En wat mag onze rechtsstaat kosten? Welke waarden staan voorop voor de rechter?

Programma

Het programma is gevarieerd en heeft voor ieder wat wils. Uiteenlopende sprekers, zorgen tijdens de workshops, lezingen en debattenverrassende, inspirerende en soms confronterende kijk op de waarde van de Rechtspraak. Het uitgangspunt bij alle sessies is hetzelfde: laten we zuinig zijn op onze rechtsstaat. Het is een even kwetsbaar als waardevol goed. Meer info over het programma volgt.