DCSIMG

 

De Rechtspraak als werkgever

Pagina-inhoud

Werken bij de Rechtspraak betekent werken in een professionele organisatie, die een onmisbare rol heeft in het maatschappelijk verkeer. De kernwoorden van onze organisatie: onafhankelijk, professioneel en eigentijds. Iedereen die hier werkt, zowel rechters als ondersteunend personeel, draagt bij aan efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit. Iedere medewerker vormt een schakel in het proces om tot een objectief oordeel te komen. Verantwoordelijkheidsbesef en de bereidheid om samen te werken met collega’s, zijn daarom belangrijke eigenschappen. Evenals omgevingsbewustzijn en integriteit.

De Rechtspraak wil een lerende organisatie zijn met een cultuur waarin het normaal is feedback te geven en te ontvangen. De Rechtspraak staat bovendien midden in de maatschappij en houdt het maatschappelijk tempo bij. Dat vraagt veel van de professionals die bij ons werken. We vinden het daarom belangrijk om te investeren in kennis, vaardigheden, attitude en het opdoen van ervaring bij alle medewerkers.

Een maatschappelijk relevante functie tegen een goed salaris; dat is wat u kunt verwachten wanneer u kiest voor een baan bij de Rechtspraak. Daarnaast hebben we uitstekende arbeidsvoorwaarden met flexibele werktijden, voldoende vakantiedagen, mogelijkheden om parttime te werken en uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, studie en kinderopvang. De Rechtspraak biedt u alle mogelijkheden om evenwicht te vinden tussen werk en privé.