DCSIMG

 

Gerechtsambtenaar worden

Pagina-inhoud

Naast rechters heeft de Rechtspraak ook andere professionals nodig. Rechters en raadsheren moeten kunnen rekenen op goede juridische ondersteuning, en de administratieve afhandeling van zaken moet goed geregeld zijn.

Met in totaal zo'n 9.500 medewerkers verdeeld over 17 gerechten, een eigen organisatie voor ICT (spir-it), SSR voor opleidingen, het Landelijk Dienstencentrum voor de Rechtspraak en het bureau van de Raad voor de rechtspraak werken we onafhankelijk, onpartijdig en maatschappelijk betrokken. Ook wij stellen - net als het bedrijfsleven – productiedoelstellingen. We werken met budgetten en efficiency speelt een grote rol. Gerechten staan voor de grote uitdaging om het behalen van doelstellingen te combineren met een hoge kwaliteit van de rechtsgang. Dit vraagt om betrokken en ambitieuze juristen én andere professionals (mbo, hbo of wo). Lees de ervaringen van een van onze collega's in medewerker aan het woord.

Ieder gerecht kent een eigen selectieprocedure. Meer informatie hierover is te vinden in de vacaturetekst, of kun je opvragen bij de P&O-afdeling van een gerecht of dienst.

Rechtshulp nodig

Bedrijfsvoering

Van een kop koffie tot een accurate afhandeling van de planning en verantwoordingscyclus: medewerkers bedrijfsvoering zorgen ervoor dat de randvoorwaarden voor de rechtspraak goed geregeld zijn.

Lees verhalen van medewerkers

Administratief medewerker

Naleven van procedures, bewaken van doorlooptijden: de administratief medewerker is een belangrijke schakel in het contact met de mensen die in aanraking komen met het recht.

Juridisch medewerker

Juridisch medewerkers nemen rechters werk uit handen. Bereiden zittingen voor, treden op als griffier en schrijven conceptvonnissen. Zij werken veel samen met mensen op verschillende niveaus.