DCSIMG

 

Contact

Pagina-inhoud

Ik heb een vraag naar aanleiding van een procedure

Als u een vraag heeft naar aanleiding van een procedure bij de rechtbank of het gerechtshof, dan kunt u telefonisch contact opnemen met het betreffende gerecht.

Ik wil juridisch advies

De Rechtspraak kan geen inhoudelijke juridische vragen beantwoorden omdat rechters onpartijdig en onafhankelijk zijn. Wel kunnen wij u vertellen waar u met uw vragen terecht kunt. U kunt contact opnemen met het Juridisch Loket voor gratis juridisch advies, of met andere organisaties die juridisch advies en hulp bieden.

Ik zoek een rechterlijke uitspraak

Kijk in de databank op Rechtspraak.nl. Als de uitspraak niet is opgenomen in de databank, kunt u de rechtbank (of het gerechtshof) vragen om een afschrift van het vonnis. Om privacyredenen kan de rechtbank beslissen geen inzage te geven.

Vragen en/of opmerkingen over het onderdeel 'Uitspraken zoeken'

Suggesties over de zoekfunctionaliteit zijn welkom. Vragen en opmerkingen kunt u melden via voorlichting@rechtspraak.nl.

Ik heb een algemene vraag over rechtspraak

Kijk bij de veelgestelde vragen. U kunt uw vraag ook voorleggen bij Informatie Rijksoverheid, de voorlichtingsdienst van de overheid.

Ik heb een vraag over een boete

Kijk op de website van het Openbaar Ministerie (www.om.nl).

Ik wil weten of ik een strafblad heb

Kijk op de website van de Justitiële Informatiedienst van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Rechtspraak.nl werkt niet

Voor vragen over technische functionaliteiten van Rechtspraak.nl kunt u terecht bij spir-it, het bureau van de Raad dat de site technisch beheert. helpdesk@rechtspraak.nl.

Ik wil een kwetsbaarheid in een systeem of dienst van de Rechtspraak melden

Voor het melden van kwetsbaarheden in onze systemen of producten verwijzen wij u naar ons meldpunt kwetsbaarheden.