Laden...

Tussentijdse evaluatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Tussentijdse evaluatie

Tussentijdse evaluatie voor particuliere bewindvoerders, curatoren en mentoren

De rechter kan u als bewindvoerder, curator of mentor vragen tussentijds een verslag te maken. Zo kan de rechter controleren hoe het gaat met het bewind, de curatele of het mentorschap. Dit verslag heet tussentijdse evaluatie. Eerder vroeg de rechter er elke 5 jaar naar en heette het de vijfjaarlijkse evaluatie.

In de Checklist Tussentijdse evaluatie leest u wat u moet beschrijven.

 

Het formulier

Als particulier bewindvoerder, curator of mentor kunt het formulier digitaal indienen. Is dit voor u geen optie, dan kan het ook per post.

 

Digitaal indienen

De tussentijdse evaluatie dient u, als particulier bewindvoerder en/of curator, in via Mijn Bewind. Ook is de status van de afhandeling digitaal te zien en verloopt het contact met de rechtbank online via Mijn Bewind.
Log in met uw eigen DigiD (digid.nl) (niet die van de persoon voor wie u bewindvoerder en/of curator bent).

Wilt u meer uitleg over het indienen van een verslag in Mijn Bewind? Lees dan de instructies op de pagina over Mijn Bewind, of bekijk de video's.

Start het indienen via Mijn Bewind

Maakt u geen gebruik van Mijn Bewind, maar wilt u wel de evaluatie digitaal indienen? Dan kunt u (tot 1 oktober 2023) gebruik maken van het digitale formulier. Hierbij logt u eerst in met uw eigen DigiD.
De verdere afhandeling gaat per post.

 

Per post indienen

Is digitaal indienen voor u geen optie? Maak dan gebruik van het pdf-formulier Tussentijdse evaluatie  (pdf, 305,9 KB). Hierbij logt u niet in.

 1. Download het pdf-formulier
 2. Opslaan op uw computer
 3. De gevraagde gegevens invullen
 4. Afdrukken
  (stap 3 en 4 kunt u ook omdraaien)
 5. Handtekeningen zetten en
 6. Via de post versturen naar de rechtbank

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

Lees meer over contact via WhatsApp

 • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
 • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

 • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact