Laden...

Kosten mediation naast rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksMediation > Mediation naast rechtspraak > Kosten mediation naast rechtspraak

Aan mediation naast rechtspraak zijn kosten verbonden. De partijen zijn samen verantwoordelijk voor het betalen van de mediator.

Verdeling kosten

Tijdens de eerste bijeenkomst maakt u samen met de andere partij(en) een afspraak over de verdeling van de kosten. Dit komt ook in de mediationovereenkomst te staan.

Kosten mediator

Het aantal gesprekken dat nodig is, hangt af van hoe snel u en de andere partij(en) het eens kunnen worden. Mediators hanteren verschillende uurtarieven. Er zijn mediators die een instaptarief hanteren.

Tegemoetkoming in kosten mediator

Kunt u de kosten van een mediator niet of slechts gedeeltelijk betalen? Mogelijk heeft u recht op een toevoeging. Dit betekent dat de overheid een deel van de kosten van de mediator betaalt. Hoeveel dat is, hangt af van uw inkomen en eigen vermogen. Als u een toevoeging heeft voor uw advocaat, kunt u ook een toevoeging krijgen voor de mediator. De mediator vraagt deze aan.

 

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.