Ten onrechte weigering inzage medische gegevens aan gemachtigde van verzekeringsmaatschappij

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Ten onrechte weigering inzage medische gegevens aan gemachtigde van verzekeringsmaatschappij
Utrecht, 10 februari 2016

De Centrale Raad van Beroep oordeelt in zijn uitspraak van 9 februari 2016 dat het UWV een professioneel gemachtigde in dienst van een verzekeringsmaatschappij geen bijzondere toestemming mag weigeren tot inzage in de medische gegevens.

Het UWV heeft ten onrechte aan de toenmalige gemachtigde van werkgeefster, werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij, bijzondere toestemming voor kennisname van medische gegevens als bedoeld in artikel 105 van de Wet WIA onthouden. Niet gebleken is van enige deugdelijke grond om die toestemming te weigeren. Het UWV heeft niet onderbouwd dat bij de toenmalige  gemachtigde van betrokkene een verhoogd risico bestond van oneigenlijk gebruik van de gegevens voor andere doeleinden.

De Centrale Raad van Beroep is de hoogste rechter op het gebied van het sociale bestuursrecht, het ambtenarenrecht en delen van het pensioenrecht.

Dit is een nieuwsbericht op basis van de genoemde uitspraak van de Centrale Raad van Beroep. Bij verschil tussen dit nieuwsbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten