Zaterdag 30 september open dag gerechtsgebouw Utrecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Zaterdag 30 september open dag gerechtsgebouw Utrecht
Utrecht, 19 september 2017

Op zaterdag 30 september opent het gerechtsgebouw in Utrecht de deuren voor het publiek. Heb jij altijd al eens willen weten hoe een zitting precies in zijn werk gaat? Ben je benieuwd hoe een rechter of raadsheer tot zijn oordeel komt? Of lijkt het je leuk om het cellencomplex te bezoeken? Kom dan naar de open dag van de rechtbank Midden-Nederland en de Centrale Raad van Beroep in Utrecht!

Activiteiten

Tijdens de open dag kan je een rondleiding volgen langs allerlei interessante plekken in het gebouw, waaronder het cellencomplex en de zittingszalen. In de zittingszalen kan je zien hoe een rechtszitting verloopt. Echte rechters spelen fictieve zittingen na. Zoals elke doordeweekse dag, zijn er tijdens de open dag zittingen in het strafrecht, bestuursrecht (waaronder 2 keer een hoger beroep bij de Centrale Raad van Beroep), civiel recht en familierecht. Ook kan je de publieksacademie bijwonen of naar ‘meet the professional’ voor jouw brandende vragen over de rechtspraak. Daarnaast zijn er ook filmzalen ingericht waar je rustig even kan kijken naar verschillende series, programma’s en documentaires over de rechtspraak. Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten zoals een kleurwedstrijd en een vossenjacht.

Praktische informatie

Wanneer:  Zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur
Waar:       Vrouwe Justitiaplein 1 Utrecht
Voor wie:  Voor jong en oud (toegang is gratis)

Meer weten?

Meer weten over het programma? Kijk dan op www.rechtspraak.nl/wvdr-crvb

We zien je graag op zaterdag 30 september!

Uitspraken

Meest gelezen berichten