Jubileum

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOver de CRvB > Publicaties > Jubileum
Illustratieve afbeelding

Jubileumboek: Centrale Raad van Beroep 1903-2003

De Centrale Raad van Beroep is de hoogste rechter op het gebied van het publiekrechtelijke arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Zijn jurisprudentie heeft grote invloed (gehad) op de ontwikkeling van het algemene bestuursrecht. Ter  gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Centrale Raad van Beroep is een boek uitgegeven. Thema van het boek is: de rechtspraak van de Centrale Raad van Beroep in het licht van maatschappelijke ontwikkelingen en de daarmee gepaard gaande wijzigingen van wetgeving op het gebied van sociale en ambtenarenwetgeving. Een keur aan gezaghebbende auteurs beschrijft de plaats van de Centrale Raad van Beroep in de geschiedenis van de bestuursrechtelijke rechtsontwikkeling en de huidige en toekomstige plaats van de Centrale Raad van Beroep in het Nederlandse rechtsleven.  

Redactie:
Prof. mr. R.M. van Male, mr. H. Bolt, prof. mr. A.F.M. Brenninkmeijer, mr. T. Hoogenboom, mr. J. H. van Kreveld, mr. H.J. Simon.

ISBN: 9054093692
NUR: 823
Uitvoering: gebonden
Omvang: 452 pagina’s
Boeksoort: W
Druk: eerste druk