Zittingsgriffier

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOver de CRvB > Werken bij > Zittingsgriffier

Intro

Werktijd : 20 uur per week (2 hele dagen, 1 halve dag)
Standplaats : Utrecht.

 

De organisatie

De Centrale Raad van Beroep (CRvB) is de hoogste bestuursrechter in het sociale zekerheidsrecht, het ambtenarenrecht en delen van het pensioenrecht. In het grootste deel van zijn zaken spreekt de CRvB recht in hoger beroep, in een kleiner deel van de zaken in eerste en enige aanleg. Daarmee is de CRvB eindrechter op een groot aantal maatschappelijk relevante rechtsgebieden. Bij de CRvB zijn ongeveer 55 rechters en 200 ondersteunende personeelsleden werkzaam.

De CRvB staat voor goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak, toegankelijk voor de burger. Daarmee kan ook een bijdrage worden geleverd aan het vertrouwen van burger en samenleving in de Rechtspraak en aan de instandhouding en versterking van de rechtsstaat.

De CRvB wil inspelen op ontwikkelingen in een snel veranderende samenleving. Verkorting van doorlooptijden, meer maatwerk en regie en digitalisering van procedures zijn daarvan belangrijke uitingen. Een goede balans tussen organisatiedoelen en oog voor de menselijke maat is bij dit alles van groot belang. Daarmee onlosmakelijk verbonden is een prettig en vitaal werkklimaat met optimale ontplooiingsmogelijkheden voor medewerkers.

Bij de CRvB zijn geregeld vacatures voor zittingsgriffier. Zoek je een leuke baan die goed te combineren is met je studie? Dan is dit wellicht wat bij je past.
Hierna vind je een korte toelichting op de functie van zittingsgriffier en lees je hoe je een open sollicitatie kunt inzenden. Jouw sollicitatie zal voor een periode van 6 maanden in portefeuille worden gehouden. Mochten er zich in die periode vacatures voordoen dan nemen wij jouw sollicitatie mee in de selectieprocedure.

Taken

Je treedt op als griffier tijdens zittingen. Dat betekent het maken van aantekeningen van de behandeling ter zitting, die soms moeten worden verwerkt in een proces-verbaal. Verder maak je aantekeningen van de bespreking in raadkamer.
Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor de voortgang van zaken waaronder het bewaken van de termijnen en kijk je de uitspraken taalkundig na.

Functie-eisen

Wij zoeken studenten vanaf het derde studiejaar rechten (academisch) en studenten met een diploma HBO rechten die gestart zijn met hun premaster/schakeljaar.

  • Je hebt affiniteit met het bestuursrecht
  • Je beschikt over een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
  • Je bent in staat om zorgvuldig en efficiënt te werken
  • Je beschikt over een uitstekende kennis van MS-Office
  • Onmisbare eigenschappen zijn: zorgvuldigheid, stressbestendigheid, flexibiliteit, assertiviteit en kunnen werken in groepsverband.

Salaris

Salariëring zal plaatsvinden afhankelijk van opleiding en ervaring, variërend van minimaal € 2.245,01 tot maximaal € 2.926,11 bruto per maand exclusief 8% vakantie-uitkering en daarnaast nog een eindejaarsuitkering, op basis van een 36-urige werkweek.

Naast de voor de rijksoverheid en de rechtspraak geldende rechtspositionele regelingen, voorziet de CRvB onder meer in een reiskostenvergoeding (woon-werkverkeer).

Bijzonderheden

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor minimaal 6 maanden met de mogelijkheid tot verlenging.

Inlichtingen

Inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij Geert Weber (06-18599302)  of Eldert van Luling (06-51264476, beiden manager primair proces.

Sollicitatiewijze

Men kan sollicitaties richten aan CRvB.Personeelszaken@rechtspraak.nl of aan:
Centrale Raad van Beroep
Afdeling Personeelszaken,
Postbus 16002,
3500 DA Utrecht