ACM legt verplichting KPN verkeerd uit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > ACM legt verplichting KPN verkeerd uit
Den Haag, 22 februari 2017

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vernietigt vandaag in hoger beroep een deel van de boetes die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) eind 2013 aan KPN oplegde.

Het Marktanalysebesluit Wholesale-breedbandtoegang van 19 december 2008 verplichtte KPN om een nieuwe dienst binnen een redelijke termijn van in beginsel minimaal 2 maanden van te voren aan afnemers bekend te maken. Het CBb verwerpt de uitleg van ACM dat de aankondigingstermijn daarmee steeds minimaal twee maanden moet bedragen. Deze termijn kan, afhankelijk van de concrete situatie, ook korter zijn. Omdat ACM geen enkel onderzoek deed of in de concrete situatie een kortere aankondigingstermijn redelijk kon zijn, sneuvelen de aan KPN wegens te laat aangekondigde nieuwe diensten opgelegde boetes.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten