ACM moet opnieuw de loodsentarieven voor 2014 vaststellen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > ACM moet opnieuw de loodsentarieven voor 2014 vaststellen
Den Haag, 09 maart 2015

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vernietigt de loodsgeldtarieven die ACM voor het jaar 2014 heeft vastgesteld. De loodsgeldtarieven zijn de tarieven die loodsen in rekening brengen voor het verlenen van hun diensten. Met de loodsgeldtarieven voor 2014 wordt uitvoering gegeven aan een nieuwe tariefstructuur.

Aan de nieuwe tariefstructuur ging intensief overleg in de sector vooraf, waarbij op basis van simulaties van het loodswezen is onderhandeld over de uitkomsten voor de verschillende zeehavengebieden. De Minister van Infrastructuur en Milieu heeft de wettelijke regels aangepast nadat zij had ingestemd met het voorstel van de sector daarvoor.

Met de voor 2014 vastgestelde tarieven, blijkt de kostenstijging voor zeehavengebied Scheldemonden onverwacht veel groter dan de sector en de minister nastreefden. Dat had voor ACM reden moeten zijn haar bevoegdheid te gebruiken om een correctie toe te passen, zodat de uitkomsten meer in overeenstemming waren met wat de sector en de minister beoogden. ACM heeft dat ten onrechte nagelaten.

ACM moet nu opnieuw een besluit nemen over de loodsgeldtarieven voor 2014. Het CBb heeft bepaald dat de door ACM vastgestelde tarieven voorlopig wel blijven gelden.

De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting tel. 070 381 3934 of 070 381 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten