ACM wijst klacht Chipshol tegen Schiphol terecht af

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > ACM wijst klacht Chipshol tegen Schiphol terecht af
Den Haag, 08 oktober 2015

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) deed vandaag uitspraak in een door Chipshol aangespannen hoger beroep over de afwijzing door ACM van een klacht van Chipshol tegen Schiphol. Het hoger beroep van Chipshol slaagt niet.

Chipshol diende bij ACM een klacht in, omdat Schiphol haar economische machtspositie door hinderlijk procesgedrag zou hebben misbruikt. Met de rechtbank Rotterdam is het CBb van oordeel dat ACM die klacht terecht afwees. Aanwijzingen dat Schiphol met haar betrokkenheid bij verschillende procedures over de bebouwing van het Groenenbergterrein andere dan haar luchtvaartbelangen behartigde, ontbreken. Daarnaast stond het Schiphol vrij om haar standpunt over (de hoogte van) een door haar te betalen schadevergoeding te bepleiten.

Chipshol heeft niet aangetoond dat de procesvoering door Schiphol alleen was bedoeld om haar te tergen. De beïnvloeding van overheidsbesluitvorming vormt op zich geen misbruik van een economische machtspositie.
 
Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak.
De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 070 381 3934 of 070 381 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten