Laden...

AFM voldoende onpartijdig

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > AFM voldoende onpartijdig
Den Haag, 12 oktober 2017

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelt vandaag dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voldoende onpartijdig heeft beslist in twee boetezaken.

De AFM legde boetes op wegens overtredingen van de Wet financieel toezicht. De beboete ondernemers klaagden dat AFM onafhankelijk toezicht en het opleggen van boetes dooreen liet lopen, waardoor haar besluitvorming partijdig zou zijn.

De rechtbank Rotterdam was het aanvankelijk met de ondernemers eens, maar in hoger beroep krijgt AFM gelijk van het CBb. Volgens het CBb zijn toezicht en besluitvorming binnen AFM voldoende gescheiden. Het bestuur nam zelf de besluiten en liet dat niet over aan zijn ambtenaren. Interne waarborgen om de advisering aan het bestuur zo onpartijdig mogelijk te laten verlopen, zijn nageleefd.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken