Aemstel Taxi en Taxistad mogen toch rijden vanaf het Leidseplein

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Aemstel Taxi en Taxistad mogen toch rijden vanaf het Leidseplein
Den Haag, 15 december 2016

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft vandaag in een spoedprocedure de tijdelijke uitsluiting van Aemstel Taxi en Taxistad van de standplaats Leidseplein ongedaan gemaakt. De gemeente bepaalde dat beide taxiorganisaties vier weken lang tijdens de uitgaansdagen niet vanaf het Leidseplein mogen rijden, omdat zij hun eigen reglement onvoldoende zouden handhaven. De gemeente had dat afgeleid uit de vergelijking van hun prestaties met andere taxiorganisaties. Dat bewijs ziet de voorzieningenrechter van het CBb als onvoldoende. Ander bewijs heeft de gemeente niet. De chauffeurs van Aemstel Taxi en Taxistad mogen dus (toch) vanaf het Leidseplein hun klanten vervoeren.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten