Beroep Veolia in Limburgse aanbesteding faalt

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Beroep Veolia in Limburgse aanbesteding faalt
Den Haag, 14 juli 2016

Vandaag stelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) Veolia in het ongelijk in haar beroep dat voortvloeit uit de aanbesteding van het treinvervoer in Limburg in 2014.

Veolia schreef zich in op de aanbesteding en vroeg NS een aanbod te doen voor de levering van de benodigde treinstellen. Daarnaast vroeg zij NS om informatie over de dienstregeling. Veolia betichtte NS van tegenwerking en vroeg de Autoriteit Consument & Markt (ACM) het gedrag van NS te onderzoeken. ACM zag hierin geen overtreding van de Spoorwegwet en daarom stelde Veolia beroep in bij het CBb.

Op beide punten oordeelt het CBb dat ACM terecht geen overtreding van de Spoorwegwet heeft vastgesteld. De Spoorwegwet is niet van toepassing op het beschikbaar stellen van treinstellen. Het informatieverzoek van Veolia over de dienstregeling was zodanig onduidelijk, dat NS niet hoefde te begrijpen op welke informatie dit verzoek betrekking had.

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten