Binnenmaas mag supermarkten op zondag sluiten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Binnenmaas mag supermarkten op zondag sluiten
Den Haag, 12 maart 2015

De voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) deed uitspraak op het verzoek om voorlopige voorziening van een Albert Heijn-filiaal in de gemeente Binnenmaas.

Met ingang van 1 januari 2015 mogen op grond van de nieuwe Winkeltijdenverordening de in die gemeente gevestigde supermarkten niet langer op zondag open. De belangrijkste reden is dat de gemeente haar dorpskernen vitaal wil houden en dat om die reden kleine winkeliers in die dorpskernen wil beschermen tegen concurrentie van supermarkten.

De voorzieningenrechter van het CBb is van oordeel dat de zondagsluiting van supermarkten op zich past binnen de Winkeltijdenwet en de algemene rechtsbeginselen, met name het verbod van willekeur.

De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 070 381 3934 of 070 381 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten