Boete DNB wegens het uitoefenen van het bankbedrijf zonder vergunning terecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Boete DNB wegens het uitoefenen van het bankbedrijf zonder vergunning terecht
Den Haag, 20 mei 2016

Op 10 augustus 2012 heeft De Nederlandse Bank (DNB) aan de heer J.S. Jacobs een boete opgelegd van 150.000 euro wegens het feitelijk leiding geven aan overtreding van artikel 2:11 van de Wet op het financieel toezicht door zijn onderneming Hypothecaire Vastgoed Obligaties 2 B.V. (HVO2).

Volgens DNB oefende HVO2 het bedrijf van bank uit door het aantrekken van gelden bij particulieren en het uitzetten van die gelden zonder daarvoor over een vergunning van DNB te beschikken.

De rechtbank Rotterdam heeft bij uitspraak van 23 januari 2014 (ECLI:NL:RBROT:2014:272) het beroep van de heer Jacobs tegen deze boete verworpen.
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft het hoger beroep van de heer Jacobs eveneens verworpen en de boete in stand gelaten.

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Michel van Ierland, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0418 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten