Boete Ryanair blijft grotendeels in stand

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Boete Ryanair blijft grotendeels in stand
Den Haag, 10 mei 2016

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bevestigt in hoger beroep de uitspraak die de rechtbank Rotterdam (ECLI:NL:RBROT:2015:1868) vorig jaar deed over door ACM aan Ryanair opgelegde boetes.

Ryanair vermeldde niet steeds alle kosten in de ticketprijs, bood - zonder duidelijke vermelding op haar Nederlandstalige website - alleen een Engelstalige klantenservice en vermeldde geen e-mailadres. Bij het online boeken ontbrak bovendien een goede mogelijkheid om invoerfouten op te merken en te herstellen.
De rechtbank verlaagde de boete tot 324.000 euro omdat één (andere) overtreding niet was bewezen. Het CBb is het met de rechtbankuitspraak eens.

 

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraak

Meest gelezen berichten