Boete voor verladen vlees bij te hoge temperatuur terecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Boete voor verladen vlees bij te hoge temperatuur terecht
Den Haag, 20 maart 2017

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) laat in hoger beroep door de Staatssecretaris van Economische Zaken aan een kalverenslachterij opgelegde boetes in stand.

De boetes waren opgelegd wegens het verladen van vlees met een te hoge temperatuur. Europese regels verplichten vlees tot ten minste 7 graden Celsius af te koelen, voordat het mag worden vervoerd. De slachterij laadde het vlees bij een temperatuur van 7 tot 11 graden Celsius en koelde het vlees in de koelwagen vervolgens door naar 7 graden Celsius. 

Het CBb wijst die werkwijze af, want met het verladen van het vlees begint het vervoer en op dat moment moet het vlees tot ten minste 7 graden Celsius zijn afgekoeld.

Het CBb wijkt hiermee af van de uitspraak van de rechtbank.

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten