Boetes Greenchoice voor niet (tijdig) versturen eindnota geschrapt

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Boetes Greenchoice voor niet (tijdig) versturen eindnota geschrapt
Den Haag, 04 september 2014

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelt dat de bepalingen in de Elektriciteitswet 1998 en de Gaswet aan Autoriteit Consument & Markt (ACM) niet de bevoegdheid geven om voor de niet naleving van contractvoorwaarden een boete op te leggen.

Greenchoice – een leverancier van elektriciteit en gas – heeft in de periode van 1 maart 2005 tot en met 10 maart 2010 in een groot aantal gevallen nagelaten om binnen acht weken een eindnota te sturen aan afnemers die naar een andere energieleverancier waren overgestapt. Hiervoor heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) boetes opgelegd aan Greenchoice en aan twee feitelijk leidinggevers. ACM heeft zich daarbij gebaseerd op bepalingen uit de Elektriciteitswet 1998 en de Gaswet.

Het CBb oordeelt nu dat die bepalingen alleen vereisen dat een energieleverancier redelijke voorwaarden hanteert. Dat de contractvoorwaarden van Greenchoice niet redelijk zouden zijn, is hier niet aan de orde. Het CBb herroept daarom de boetes.

De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Mevrouw C. de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 070 381 3934 of 070 381 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten