Boetes beheerste beloningen vernietigd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Boetes beheerste beloningen vernietigd
Den Haag, 03 mei 2016

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) geeft vandaag drie uitvaartverzekeraars gelijk. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) legde de verzekeraars ieder een boete op van 250.000 euro omdat zij in 2011 geen beheerst beloningsbeleid voerden.

De verzekeraars moesten voorkomen dat de beloning van hun adviseurs prikkelde tot onzorgvuldige behandeling van hun cliënten.
De wettelijke verplichting om een beheerst beloningsbeleid te voeren gold vanaf 1 januari 2011. AFM moest vervolgens de uitvaartverzekeraars voldoende tijd geven om de bestaande arbeidsvoorwaarden aan te passen. AFM mocht daarom niet over heel 2011 de boetes opleggen en het CBb schrapt de boetes.

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Michel van Ierland, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0418 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten