CBb schrapt dwangsom PostNL

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > CBb schrapt dwangsom PostNL
Den Haag, 08 november 2016

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vernietigt vandaag in hoger beroep een aan PostNL opgelegd dwangsombesluit. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legde de dwangsom op omdat PostNL regionale postbedrijven, bij de bundeling van post van verschillende afzenders een hoger tarief rekende dan bedrijven die partijen aanbieden met hetzelfde afzenderadres.

Het CBb vindt dat het onderzoek van ACM tekort schiet. Met name is niet goed onderzocht of het doel van de korting het verschil in behandeling rechtvaardigt; een volumekorting, die bijdraagt aan omzetvergroting is namelijk soms toegestaan.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten