CBb stelt einddatum voor beslissing over gewasbeschermingsmiddelen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > CBb stelt einddatum voor beslissing over gewasbeschermingsmiddelen
Den Haag, 02 juli 2015

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft beslist op de beroepen die Natuur & Milieu en Greenpeace hebben ingediend tegen het uitblijven van beslissingen van het Ctgb op de bezwaren die zij hebben gemaakt tegen de toelatingsbesluiten voor middelen met imidacloprid.

Op verzoek van Natuur & Milieu en Greenpeace heeft het CBb bepaald dat het Ctgb uiterlijk op 25 november 2015 moet beslissen. Over die datum waren partijen het onderling eens. Als het Ctgb niet op tijd beslist, moet het een dwangsom betalen aan Natuur & Milieu en Greenpeace, die kan oplopen tot € 90.000,-.

Eerder waren partijen het ook al eens geworden over een datum waarop het Ctgb die beslissingen zou nemen, in het afgelopen voorjaar, maar daar kwam het Ctgb vervolgens op terug. Daarom kwamen Natuur & Milieu en Greenpeace in beroep bij het CBb met het verzoek de nieuwe datum in een uitspraak vast te leggen en met een dwangsom te borgen.
 
De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
 
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 070 381 3934 of 070 381 3910.
 

Uitspraken

Meest gelezen berichten