DNB boetes herroepen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Den Haag, 12 april 2017

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bevestigt vandaag de uitspraak van de rechtbank Rotterdam, die DNB-boetes van 135.000 euro en 15.000 euro had herroepen.
DNB legde deze boetes op aan een concernfinancieringsmaatschappij, haar indirect bestuurder en medeaandeelhouder wegens overtreding van het bankverbod.

Het CBb oordeelt dat nu de moeder zich onvoorwaardelijke had verplicht om de concernfinancieringsmaatschappij steeds van voldoende fondsen te voorzien om aan haar verplichtingen te kunnen voldoen, geen sprake is van een overtreding. Dat de moeder in financiële problemen kwam en niet over voldoende financiële middelen bleek te beschikken, betekent niet dat haar verplichting niet onvoorwaardelijk is. Destijds gold niet als eis dat de moeder steeds voldoende liquide middelen moest hebben om feitelijk aan deze verplichting te kunnen voldoen. Inmiddels is de wet aangepast en stelt zij deze eis wel.

 

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten