Definitief oordeel vliegtarieven KLM en SLM

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Definitief oordeel vliegtarieven KLM en SLM
Den Haag, 22 december 2015

De klacht van de Vereniging van Reizigers (VVR) dat KLM samen met de Surinaamse Luchtmaatschappij (SLM) de vliegtarieven kunstmatig hoog houdt, is definitief afgewezen.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) deed uitspraak op het hoger beroep over de klacht die de VVR hierover indiende bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Volgens de VVR maken KLM en SLM misbruik van hun economische machtspositie door excessief hoge tarieven te rekenen op de vliegroute Amsterdam - Paramaribo. In 2010 gaf het CBb aan ACM opdracht om hiernaar verder onderzoek te doen. Dat wees uit dat de yield - de opbrengst per stoel - niet uitzonderlijk hoog is, en leverde geen aanwijzingen dat KLM en SLM op de vliegroute excessieve tarieven hanteren of op andere manier hun marktpositie misbruiken. Daarom handhaafde ACM haar eerdere afwijzing van de klacht en dat besluit liet de rechtbank Rotterdam in stand. De VVR slaagt er niet in om de conclusies van het ACM-onderzoek te weerleggen, zodat haar hoger beroep niet slaagt.

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak.
De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Michel van Ierland, tel. 070 381 3944 of 070 381 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten