Laden...

Doorverwijzing naar grote kamer CBb

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Doorverwijzing naar grote kamer CBb
Den Haag, 24 januari 2017

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een zaak verwezen naar de grote kamer. Advocaat-generaal Keus is gevraagd een conclusie te nemen. Dit hoger beroep gaat om een boete wegens overtreding van de Meststoffenwet en draait met name om de vraag of de staatssecretaris zijn bevoegdheid tot boeteoplegging heeft verspeeld door geen melding te maken van de overtreding aan de officier van justitie. Ook speelt of een dergelijke omissie achteraf valt te herstellen.

Sinds 1 januari 2013 bestaat voor de hoogste bestuursrechters de mogelijkheid om te verwijzen naar de grote kamer met het oog op de bevordering van de rechtsontwikkeling en de rechtseenheid. De grote kamer zal bestaan uit vijf leden. Raadsheren van het College van Beroep voor het bedrijfsleven, de Centrale Raad van Beroep en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, zullen zitting hebben in de grote kamer.

Naar verwachting zal de grote kamer de zaak op 27 maart 2017 ter zitting behandelen.

Uitspraken