Effectenhouders SNS kunnen niet bij de bestuursrechter procederen over door DNB voorgeschreven kapitaalversterking

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Effectenhouders SNS kunnen niet bij de bestuursrechter procederen over door DNB voorgeschreven kapitaalversterking
Den Haag, 10 mei 2016

Over de onteigening van de effecten van SNS Reaal en SNS Bank deed de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 25 februari 2013 uitspraak. Het beroep van de effectenhouders was ongegrond.

Vervolgens procedeerden de effectenhouders bij de rechtbank Rotterdam tegen het besluit waarmee De Nederlandsche Bank (DNB) SNS Bank verplichtte haar kernkapitaal aan te vullen. Het feit dat SNS Bank dit niet lukte, vormde de aanleiding tot de onteigening.
Volgens de rechtbank kunnen de effectenhouders tegen het besluit van DNB geen beroep instellen. Hun belang is namelijk een afgeleid belang en volgens de Algemene wet bestuursrecht mag alleen degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit betrokken is, daartegen bij de bestuursrechter procederen.
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bevestigt vandaag deze rechtbankuitspraak in het daartegen gerichte hoger beroep van de effectenhouders.

 

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

 

Uitspraak

Meest gelezen berichten