Enexis mocht tarieven in rekening brengen voor net-op-net verbinding Chemelot-terrein

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Enexis mocht tarieven in rekening brengen voor net-op-net verbinding Chemelot-terrein
Den Haag, 01 december 2016

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) doet uitspraak over de aansluit- en transporttarieven die Enexis van 1 januari 2000 tot 1 januari 2008 in rekening bracht voor het particuliere elektriciteitsnet op het Chemelot-terrein in Geleen. Het CBb oordeelt dat ACM de klacht die hierover bij haar was ingediend terecht ongegrond heeft verklaard. Enexis hoeft deze tarieven dus niet terug te betalen.

Partijen waren het er niet over eens of de verbinding tussen het particuliere Chemelot-net en het openbare net van Enexis, beide met hetzelfde spanningsniveau, een aansluiting in de zin van de wet is, of niet. Over het begrip aansluiting deed het CBb eerder uitspraak in de zaken Dobbestroom. Daarin oordeelde het CBb dat géén tarieven in rekening mochten worden gebracht. Het oordeel in deze zaak is anders, omdat de situatie ook anders is. In de zaken Dobbestroom was het door het Europese recht voorgeschreven recht op toegang tot het elektriciteitsnet al op een andere locatie gewaarborgd. Dat is hier niet het geval.

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten