Geen inhoudelijk oordeel afwijzing verzoek vaststelling omvang melkveeoverschot 2014

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Geen inhoudelijk oordeel afwijzing verzoek vaststelling omvang melkveeoverschot 2014
Den Haag, 28 september 2017

De staatssecretaris van Economische Zaken (staatssecretaris) was niet bevoegd om een besluit te nemen over de vaststelling van de omvang van het melkveeoverschot dat in 2014 is ontstaan. Dat oordeelt het College van beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag in een uitspraak over de afwijzing van de staatssecretaris van het verzoek van een melkveehouder om vrijstelling van de AMVB grondgebondenheid.

Dit betekent dat beroep bij het CBb tegen deze afwijzing is uitgesloten en het CBb geen inhoudelijk oordeel kan geven over de bezwaren van de melkveehouder. Wel had de staatssecretaris het verzoek moeten behandelen als een aanvraag om ontheffing volgens de Meststoffenwet. Het CBb draagt de staatssecretaris op om dit alsnog te doen. Tegen het besluit op die aanvraag kan, na bezwaar, beroep worden ingesteld bij het CBb.Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten