Geen verbod voor Admire, Gaucho Tuinbouw, Kohinor 700 WG en Merit Turf

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Geen verbod voor Admire, Gaucho Tuinbouw, Kohinor 700 WG en Merit Turf
Den Haag, 18 december 2015

De Bijenstichting heeft in kort geding verzocht om een voorlopig verbod van een aantal gewasbeschermingsmiddelen met de werkzame stof imidacloprid. Het gaat om de middelen Admire, Gaucho Tuinbouw, Kohinor 700 WG en Merit Turf.

Het verzoek is gebaseerd op de overschrijding van de normen voor imidacloprid in het oppervlaktewater. De risico’s daarvan zijn volgens de Bijenstichting voor hommels en bijen zo groot dat die middelen zo snel als mogelijk verboden moeten worden. Dit verzoek is afgewezen omdat de Bijenstichting niet aannemelijk heeft gemaakt dat de risico’s zo groot zijn dat een uitspraak in de beroepsprocedure niet kan worden afgewacht.

De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Michel van Ierland, tel. 070 381 3944 of 070 381 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten