HSL-Zuid mag deel uitmaken van de concessie voor hoofdrailnet

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > HSL-Zuid mag deel uitmaken van de concessie voor hoofdrailnet
Den Haag, 09 februari 2017

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) deed vandaag uitspraak in het beroep van enkele regionale vervoerders tegen de concessie voor het hoofdrailnet. De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu verleende die concessie, waarvan het personenvervoer over de HSL-Zuid deel uitmaakt, zonder openbare aanbesteding aan NS.

Het CBb vindt dat de staatssecretaris de concessie onderhands aan NS mocht verlenen; financieel is dat het voordeligst en de reiziger heeft geen belang bij een opsplitsing van het hoofdrailnet.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten