Indexering OV-concessie blijft staan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Indexering OV-concessie blijft staan
Den Haag, 20 oktober 2016

Het College van Gedupeerde Staten van Friesland hoeft de exploitatiebijdrage van Qbuzz in 2014 niet verder te verhogen. Dat is de uitkomst van de procedure die Qbuzz aanspande bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

In 2008 kreeg Qbuzz de concessie voor het verrichten van openbaar vervoer in Zuidoost Fryslân. De concessie voorziet in een jaarlijkse verhoging van de exploitatiebijdrage (subsidie) met het indexatiecijfer Brede Doeluitkering verkeer en vervoer (BDU).
De BDU voor 2014 bedroeg 0,196%, volgens Qbuzz te laag om de reële inflatie en kostenstijgingen te dekken.
Het CBb oordeelt dat de concessie het risico dat de indexatie achterblijft bij de werkelijke inflatie en stijging van de brandstofprijzen en loonkosten bij de concessiehouder legt.
Gedeputeerde Staten van Friesland mocht zodoende een hogere inflatiecorrectie weigeren.

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Michel van Ierland, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0418 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten