Lunchroom HEMA Harderwijk op zondag bereikbaar via winkel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Lunchroom HEMA Harderwijk op zondag bereikbaar via winkel
Den Haag, 11 november 2015

HEMA Harderwijk mag op zondag haar lunchroomgasten via de winkel toelaten. Dat is de uitkomst van de procedure die de HEMA tegen de gemeente voerde bij het College van Beroep voor de bedrijfsleven (CBb).

Volgens de winkeltijdenverordening van Harderwijk geldt de zondagsluiting niet als het betreden van de winkel nodig is om de in die winkel gelegen lunchroom te bereiken. Het CBb volgt het gemeentebestuur niet in zijn opvatting dat de lunchroom voldoende bereikbaar is via de nooduitgang aan de achterzijde (aan het Hortuspark). Als de winkelingang op zondag dicht blijft, wordt namelijk niet voldaan aan de veiligheidseisen.

De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 070 381 3934 of 070 381 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten