Meer subsidie voor Drommedaris

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Meer subsidie voor Drommedaris
Den Haag, 04 mei 2017

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) maakt in een uitspraak van vandaag de kortingen op de subsidie voor rijksmonument de Drommedaris deels ongedaan.

De staatssecretaris van Economische Zaken verleende de subsidie voor de restauratie en herinrichting van deze Enkhuizer stadspoort en paste bij de subsidievaststelling meerdere kortingen toe. Het CBb schrapt de korting vanwege schending van aanbestedingsregels bij de inrichting van de Drommedaris; de gemeente Enkhuizen heeft namelijk de aanbestedingsregels niet overtreden. De overige kortingen, voor te late oplevering en in verband met de cumulatie met de provinciale subsidie, laat het CBb ongemoeid.

De staatssecretaris dient nu een nieuw besluit te nemen op het bezwaar van de gemeente Enkhuizen en daarbij deze uitspraak van de rechter toe te passen.

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten