NZa moet inhoudelijk beslissen op bezwaar tegen integrale prestaties geboortezorg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > NZa moet inhoudelijk beslissen op bezwaar tegen integrale prestaties geboortezorg
Den Haag, 22 juni 2017

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet het bezwaar van het Proefprocessenfonds Clara Wichmann tegen integrale prestaties geboortezorg inhoudelijk beoordelen. Dat is de uitkomst van het beroep waarover het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag uitspraak deed.

Het bezwaar richt zich tegen de prestatiebeschrijving die als experiment per 1 januari 2017 integrale tarieven voor de geboortezorg mogelijk maakt. Het fonds vreest dat daardoor grote samenwerkingsverbanden van zorgverleners ontstaan, waarbij de zelfbeschikking en keuzevrijheid van vrouwen in het gedrang komen.

Het CBb ziet het Proefprocessenfonds in tegenstelling tot NZa wel als een belanghebbende die toegang heeft tot de bezwarenprocedure. NZa moet daarom alsnog een inhoudelijk besluit op het bezwaar nemen en krijgt daarvoor tot 1 september 2017 de tijd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Michel van Ierland, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0418 of 088 362 3910.

Meest gelezen berichten