Recept vereist voor diergeneesmiddel met fipronil

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Recept vereist voor diergeneesmiddel met fipronil
Den Haag, 04 oktober 2017

Een middel tegen vlooien, teken en muggen bij honden en katten dat fipronil bevat mag alleen op recept van een dierenarts worden verstrekt. Dat oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag.

Alfamed, de producent van het middel “Tick Off Pro” was bij het CBb in beroep gekomen tegen de voorwaarde van de staatssecretaris van Economische Zaken (staatssecretaris) dat het middel alleen op recept verkrijgbaar is.
De staatssecretaris mocht deze voorwaarde stellen omdat het middel risico’s meebrengt voor dieren, voor degene die het diergeneesmiddel toepast en het milieu. Daarom moet het gebruik ervan beperkt blijven tot die gevallen waarin dat door een dierenarts nodig wordt geacht. De consument kan dat niet zelf bepalen.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten