Staatssecretaris gaat niet over individuele vertragingsschade treinreiziger

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Staatssecretaris gaat niet over individuele vertragingsschade treinreiziger
Den Haag, 15 december 2016

Een treinreiziger kan voor een geschil met de NS over schadevergoeding bij vertraging uitsluitend terecht bij een geschillencommissie of de burgerlijke (civiele) rechter. De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu is namelijk niet bevoegd om handhavend op te treden als NS in een individueel geval schadevergoeding afwijst. Dat is de uitkomst van de rechtszaak die een treinreiziger bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft gevoerd en waarin vandaag uitspraak is gedaan.

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten