Stillegging bedrijf Biodiesel Amsterdam geschorst

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Stillegging bedrijf Biodiesel Amsterdam geschorst
Den Haag, 21 december 2017

De voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) schorst vandaag het besluit van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (minister) tot stillegging van de productie van biodiesel bij het bedrijf Biodiesel Amsterdam. Biodiesel heeft bezwaar gemaakt tegen die beslissing bij de minister. Op dit bezwaar moet de minister nog beslissen.

Bij de productie gebruikt Biodiesel dierlijke bijproducten volgens een bepaalde verwerkingsmethode met afwijkende parameters die de minister heeft afgewezen.

De voorzieningenrechter geeft Biodiesel nog een kans om in de bezwaarfase haar bedrijfsvoering zodanig te verbeteren dat de productie conform de afwijkende parameters kan plaatsvinden. De risico’s voor de volksgezondheid en voedselveiligheid zijn naar voorlopig oordeel van de voorzieningenrechter bij de huidige productiemethode vooral theoretisch aanwezig.

De uitspraak van de voorzieningenrechter geldt tot 6 weken na de beslissing op het bezwaar.De uitspraak is vandaag mondeling gedaan. De schriftelijke motivering is morgen beschikbaar via het uitsprakenregister op rechtspraak.nl. onder nummer ECLI:NL:CBB:2017:411.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten