Tijdelijke zondag openstelling AH toegestaan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Tijdelijke zondag openstelling AH toegestaan
Den Haag, 19 februari 2015

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) deed op 19 februari 2015 uitspraak in het beroep van een Albert Heijn-filiaal in de gemeente Binnenmaas. De gemeente verleende die winkel (tot en met 31 december 2014) een tijdelijke ontheffing van de verplichte zondagsluiting, maar de AH-winkel wil ook daarna op zondag open.

De belangrijkste reden om de ontheffing in duur te beperken is dat de nieuwe Winkeltijdenverordening een ontheffing aan supermarkten niet langer mogelijk maakt.
Het jaar 2014 ziet de gemeente als een overgangsjaar.

Het CBb is van oordeel dat de gemeente in redelijkheid de ontheffing voor bepaalde tijd kon verlenen. Een ontheffing voor onbepaalde tijd leidt tot oneerlijke concurrentie omdat andere ondernemers (onder de nieuwe Verordening) geen ontheffing meer kunnen krijgen.

Deze uitspraak gaat over de oude verordening. Over de geldigheid van de nieuwe verordening heeft de AH-winkel inmiddels een verzoek om een voorlopige voorziening hangende bezwaar bij het CBb ingediend.

De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 070 381 3934 of 070 381 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten