Tijdige inschrijving handelsregister voorwaarde voor Europese landbouwsubsidie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Tijdige inschrijving handelsregister voorwaarde voor Europese landbouwsubsidie
Den Haag, 27 september 2017

Actieve landbouwers konden in 2015 nieuwe betalingsrechten aanvragen voor Europese landbouwsubsidie. In Nederland moest de landbouwer uiterlijk op 15 juni 2015 staan ingeschreven in het handelsregister. Volgens het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) mag Nederland deze eis stellen. De staatssecretaris overschreed hiermee niet zijn regelgevende bevoegdheid. De eis komt niet in strijd met het evenredigheidsbeginsel en de Nederlandse regeling is niet ongeldig. Omdat de appellanten niet tijdig stonden ingeschreven in het handelsregister, hebben zijn geen recht op landbouwsubsidie.Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten