In hoger beroep hogere straffen voor fraude met kinderopvangtoeslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > In hoger beroep hogere straffen voor fraude met kinderopvangtoeslag
Amsterdam, 29 april 2015

Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag op een themazitting opnieuw verdachten veroordeeld tot hogere straffen dan de rechtbank had opgelegd. De straffen variëren van een werkstraf van 200 uur in combinatie met een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden. 

Oplichting en witwassen

Het hof acht bewezen dat de verdachten de Belastingdienst hebben opgelicht. De verdachten wisten dat hun kinderen niet bij een kinderopvang verbleven, maar hebben desondanks de toeslag aangevraagd, dan wel laten aanvragen door een derde. Daarna hebben zij het ten onrechte uitgekeerde geld witgewassen door het uit te geven. De Belastingdienst vordert de ten onrechte ontvangen toeslagen weer van de verdachten terug. 

Uitgegeven

De verdachten hebben vaak een deel van het ten onrechte uitgekeerde bedrag moeten afstaan aan leden van een organisatie die hen op het idee hebben gebracht of de aanvraag voor de verdachten hebben gedaan. Het geld is verder uitgegeven aan kleding, huisraad, vakantie en het afbetalen van schulden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten