Lagere straffen voor dealende Ajax-supporters

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Lagere straffen voor dealende Ajax-supporters
Amsterdam, 23 februari 2015

Vandaag heeft het gerechtshof Amsterdam uitspraak gedaan tegen 11 verdachten van drugshandel. De verdachten kenden elkaar als supporters van Ajax en onderhielden met elkaar in 2010 een cocaïne-koeriersdienst.

De hoofdverdachten, een 32-jarige man en een 36-jarige vrouw uit Amsterdam, werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 24 maanden en 18 maanden voor drugshandel, drugsbezit en het leiding geven aan een criminele organisatie. Het hof heeft hen vrijgesproken van hennepteelt en witwassen.
De overige verdachten, die actief waren als koerier, werden wegens drugshandel en deelneming aan een criminele organisatie veroordeeld tot taakstraffen. Twee van hen werden tevens veroordeeld in verband met hennepteelt.

De rechtbank veroordeelde de twee hoofdverdachten eerder tot gevangenisstraffen van 3 jaar, respectievelijk 2 jaar en 4 maanden. De overige verdachten kregen van de rechtbank naast taakstraffen ook voorwaardelijke gevangenisstraffen. Het hof heeft lagere straffen opgelegd. Voor de hoofdverdachten wordt dat verklaard door de vrijspraken van witwassen en hennepteelt. De rechtbank had hen daarvoor wel veroordeeld. Daarnaast werden lagere straffen opgelegd vanwege schending van de redelijke termijn en persoonlijke omstandigheden.

Meest gelezen berichten