Langdurige celstraf voor poging tot uitlokking van moord

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Langdurige celstraf voor poging tot uitlokking van moord
Amsterdam, 22 januari 2016


Een 55-jarige man is door het gerechtshof Amsterdam op 22 januari 2016 veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van zeven jaren en zes maanden, met aftrek van voorarrest, voor een poging tot uitlokking van een moord op een concurrent-escortbaas.

De man benaderde een destijds 18-jarige jongen om zijn concurrent, met wie hij ruzie had, uit de weg te ruimen. Deze jongen ging echter met zijn verhaal en de in het geheim gemaakte beelden van de gesprekken met de verdachte naar misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Die lichtte vervolgens de politie in.  

Hogere straf

De rechtbank Amsterdam had de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaren, met aftrek van voorarrest, maar het hof vindt dat deze straf geen recht doet aan de ernst van het feit. Op de beelden is te zien hoe de verdachte met grote achteloosheid en buitengewoon kil en zakelijk spreekt over de te plegen moord. Daar komt bij dat hij ook opdracht geeft eventuele getuigen ook maar om te brengen. Dat de moord uiteindelijk niet heeft plaatsgevonden is niet aan de verdachte te danken. Daarom vindt het hof een hogere straf op zijn plaats.

Uitspraken

Meest gelezen berichten