Langdurige gevangenisstraffen voor doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Langdurige gevangenisstraffen voor doodslag
Amsterdam, 24 maart 2016

Vandaag heeft het gerechtshof in Amsterdam twee mannen (26 en 35 jaar) veroordeeld tot gevangenisstraffen van 18 en 15 jaar. De hoofdmoot van de straffen betrof hun betrokkenheid bij de schietpartij op het Abcouderpad in de Bijlmer op 7 juni 2012, waarbij een man het leven liet.  

Zonder aanleiding

Tijdens het proces kwam naar voren dat het slachtoffer, naast de flat waar hij woonde, zonder aanleiding is uitgedaagd en vervolgens is beschoten met een hagelgeweer. Hij overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. Het hof spreekt van schokkende feiten, die diepe wonden hebben geslagen bij de nabestaanden van het slachtoffer. Hij laat een jong dochtertje achter.

Doodslag

Anders dan de rechtbank achtte het hof niet bewezen dat sprake was van moord maar van doodslag. De straffen vallen daardoor lager uit dan bij de rechtbank.

Andere feiten

De 26-jarige verdachte is ook veroordeeld voor wapenbezit en voor uitgaansgeweld in Rotterdam datzelfde jaar, waarbij hij onder meer een man in het bovenlichaam stak. De andere verdachte moest zich aanvullend verantwoorden voor de bedreiging van het slachtoffer, het beledigen van politiemensen en het bijten van één van hen bij een aanhouding en is daarvoor ook veroordeeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten