Schadevergoedingsvorderingen oud-hoogleraren afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Schadevergoedingsvorderingen oud-hoogleraren afgewezen
Amsterdam, 09 mei 2017

De schadevergoedingsvorderingen van twee voormalig hoogleraren tegen accountant PwC zijn ook in hoger beroep afgewezen. Dit heeft het gerechtshof Amsterdam op 9 mei 2017 bepaald.

Beëindiging dienstverband

De hoogleraren waren werkzaam bij de Afdeling Psychiatrie van het Academisch Ziekenhuis Rotterdam (AZR), thans het Erasmus Medisch Centrum. Het AZR heeft de dienstverbanden in 2003 en 2006 beëindigd.

Volgens de hoogleraren hebben zij als gevolg van het opstellen van de rapporten door PwC, schade geleden. Als gevolg van het uitbrengen van de door PwC opgestelde rapporten is namelijk de verhouding met de stafleden geëscaleerd, wat heeft geleid tot diverse procedures en uiteindelijk tot beëindiging van het dienstverband.

Geen verband

Het hof verwerpt de betogen van de hoogleraren en is van oordeel dat van enig verband tussen de door PwC opgestelde rapporten en de vermeende schade in het geheel niet is gebleken.

Bekrachtiging vonnis rechtbank

In 2014 had de rechtbank Amsterdam de vorderingen ook al afgewezen. Dat vonnis is door het gerechtshof nu dus bekrachtigd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten