Laden...

Maatregelen coronavirus

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof Amsterdam > Maatregelen coronavirus

Coronamaatregelen gerechtshof Amsterdam: wat betekenen ze voor u?

Hier leest u welke maatregelen het gerechtshof Amsterdam heeft getroffen wegens het coronavirus.

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

 

Zittingen

Het gerechtshof Amsterdam behandelt in beginsel alle zaken. Het gaat daarbij om alle rechtsgebieden: strafrecht, familie- en jeugdrecht, handelsrecht en belastingrecht. De zittingen van de Ondernemingskamer en de Netherlands Commercial Court gaan ook door. In het specifieke geval dat een bepaalde zaak toch géén doorgang vindt, worden partijen daarover apart geïnformeerd.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mondkapje

Sinds 1 december 2020 bent u verplicht in de publieke ruimten van het gerechtshofRechtbankRechtsprekend orgaan dat in eerste aanleg oordeelt over zaken zoals echtscheidingen, misdrijven, geldvorderingen, en de meeste bestuursrechtelijke geschillen. Ook wordt met het begrip rechtbank het gebouw aangeduid waarin de rechtbank zetelt. een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.     

Publiek moet reserveren

U kunt een plek reserveren door dit formulier in te vullen.

Wij kunnen alleen volledige aanvragen in behandeling nemen. U ontvangt uiterlijk de volgende werkdag per e-mail bericht van ons. Als wij u kunnen ontvangen, neem dan de bevestigingsmail mee naar het gerechtshof. Het is niet nodig om de e-mail uit te printen. Denkt u ook aan het meenemen van een geldig identiteitsbewijs.

Houd u er rekening mee dat het bij onvoorziene drukte noodzakelijk kan zijn de toestemming om aanwezig te zijn, alsnog in te trekken. U ontvangt hiervan dan uiteraard direct bericht van ons. Als u toestemming heeft gekregen verzoeken wij u om pas kort voor de zitting te komen en na de zitting gelijk het paleis van justitie weer te verlaten.

Reserveringen kunnen niet eerder dan 7 kalenderdagen voorafgaand aan de zitting worden doorgegeven en kunnen tot maximaal 2 werkdagen voor de zitting worden doorgegeven.

Journalisten

Bent u journalist en wilt u bij een zitting aanwezig zijn? Meldt u zich uiterlijk 1 werkdag voor de aanvang van zitting aan door een e-mail te sturen aan voorlichting-hof-amsterdam@rechtspraak.nl.

Voorzieningen

U kunt gebruikmaken van de toiletten. Op de begane grond is een automaat met versnaperingen.

Avondklok

Als u tijdens de avondklok moet reizen om bij een zitting aanwezig te zijn, kan dat als u in het bezit bent van twee documenten:

  • Een 'Eigen verklaring avondklok' (rijksoverheid.nl), dit kan schriftelijk of digitaal,
  • Een brief van het gerechtshof met daarin de uitnodiging, oproep of dagvaarding voor de zitting.

Hiermee toont u aan dat het noodzakelijk is dat u op straat bent.

Centrale balie

De centrale balie is geopend van 8.30 tot 17 uur.
U kunt bij de balie terecht voor onder meer inname post, tolkenbriefjes, instellen hoger beroep en cassatie.

Nieuws m.b.t. het coronavirus - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws m.b.t. het coronavirus

 

 

Gerechtshof open maar plaatsen in zittingszaal beperktGerechtshof open maar plaatsen in zittingszaal beperkthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Gerechtshof-open-maar-plaatsen-in-zittingszaal-beperkt.aspxAmsterdam4-11-2020 23:00:00Personen, voor wie het noodzakelijk is om bij de zitting aanwezig te zijn, worden verzocht zich zo tijdig mogelijk aan te melden bij de griffie van het hof. <p>De zittingen van het gerechtshof Amsterdam gaan ondanks de getroffen coronamaatregelen onverminderd door. Vanwege de 1,5 m afstand die wordt gehouden is het aantal personen per zittingszaal echter beperkt. Tijdig aanmelden is dan ook noodzakelijk. </p>
Zittingen Vandros (Holleeder) 21 en 22 oktober niet in het openbaarZittingen Vandros (Holleeder) 21 en 22 oktober niet in het openbaarhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Zittingen-Vandros-Holleeder-21-en-22-oktober-niet-in-het-openbaar.aspxAmsterdam19-10-2020 22:00:00Zittingen Vandros 21 en 22 oktober niet in het openbaar.<p><br>De openbare terechtzittingen in hoger beroep in de zaak Holleeder van woensdag 21 oktober en donderdag 22 oktober 2020 kunnen geen doorgang vinden in verband met een coronabesmetting binnen het huishouden van een van de raadsheren. </p>
Behandeling van alle zaken door hof gaat na 1 juni weer door Behandeling van alle zaken door hof gaat na 1 juni weer door https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Behandeling-van-alle-zaken-door-hof-gaat-na-1-juni-weer-door-.aspxAmsterdam13-5-2020 22:00:00Vanaf 1 juni 2020 behandelt het gerechtshof Amsterdam in beginsel weer alle zaken. Partijen worden vanaf 1 juni geïnformeerd bij géén doorgang<p><br>Vanaf 1 juni 2020 behandelt het gerechtshof Amsterdam in beginsel weer alle zaken. Het gaat daarbij om alle rechtsgebieden: strafrecht, familie- en jeugdrecht, handelsrecht en belastingrecht. De zittingen van de <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Over-het-gerechtshof/Organisatie/Ondernemingskamer">Ondernemingskamer</a> en de <a href="/English/NCC/Pages/default.aspx">Netherlands Commercial Court</a> gingen al sinds april weer door. </p>