Laden...

Coronavirus (COVID-19)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshoven > Gerechtshof Amsterdam > Coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof?

Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over wat de uitbraak van het coronavirus betekent voor gerechtshof Amsterdam.

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

 

Zittingen

Behandeling van alle zaken

Vanaf 1 juni 2020 behandelt het gerechtshof Amsterdam in beginsel weer alle zaken. Het gaat daarbij om alle rechtsgebieden: strafrecht, familie- en jeugdrecht, handelsrecht en belastingrecht. De zittingen van de Ondernemingskamer en de Netherlands Commercial Court gingen al sinds april weer door. In het specifieke geval dat een bepaalde zaak toch géén doorgang vindt, worden partijen daarover apart geïnformeerd.

Publiek moet reserveren

Om de anderhalve meter afstand voldoende te kunnen bewaren, hebben alleen partijen die zijn opgeroepen voor de zitting toegang tot het gerechtshof.

Vanaf 17 augustus 2020 is publiek ook weer beperkt welkom in de rechtszaal. Om bij een rechtszaak aanwezig te kunnen zijn, moet iedereen zich vooraf aanmelden bij onze hof. Op deze manier kan rekening worden gehouden met de door de coronamaatregelen beperkte capaciteit in het gerechtsgebouw.

Om een plek te reserveren, ontvangen wij graag per e-mail de volgende gegevens van u: (*)

  • naam en adresgegevens
  • telefoonnummer
  • datum en tijdstip rechtszaak
  • soort zaak en partijnamen en eventueel zaaknummer

U stuurt uw e-mail naar: publiek.gerechtshof.amsterdam@rechtspraak.nl.

Wij kunnen alleen volledige aanvragen in behandeling nemen. U ontvangt uiterlijk de volgende werkdag per e-mail bericht van ons. Als wij u kunnen ontvangen, neem dan de bevestigingsmail mee naar het gerechtshof. Het is niet nodig om de e-mail uit te printen. Denkt u ook aan het meenemen van een geldig identiteitsbewijs.

Houd u er rekening mee dat het bij onvoorziene drukte noodzakelijk kan zijn de toestemming om aanwezig te zijn, alsnog in te trekken. U ontvangt hiervan dan uiteraard direct bericht van ons. Als u toestemming heeft gekregen verzoeken wij u om pas kort voor de zitting te komen en na de zitting gelijk het paleis van justitie weer te verlaten.

Reserveringen kunnen niet eerder dan 7 kalenderdagen voorafgaand aan de zitting worden doorgegeven en kunnen tot maximaal 2 werkdagen voor de zitting worden doorgegeven.

* Voor bezoekers die toegang krijgen, geldt dat deze gegevens na 6 weken worden verwijderd. Van bezoekers die geen toegang krijgen, worden deze persoonsgegevens uiterlijk 1 dag na de zittingsdatum gewist.                   

Journalisten

Bent u journalist en wilt u bij een uitspraak aanwezig zijn? Neem contact op met de afdeling Communicatie.

Voorzieningen

U kunt gebruikmaken van de toiletten. Op de begane grond is een automaat met versnaperingen.

Centrale balie

De centrale balie is geopend van 8.30 tot 17 uur.
U kunt bij de balie terecht voor onder meer inname post, tolkenbriefjes, instellen hoger beroep en cassatie.

Nieuws m.b.t. het coronavirus - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws m.b.t. het coronavirus

 

 

Behandeling van alle zaken door hof gaat na 1 juni weer door Behandeling van alle zaken door hof gaat na 1 juni weer door https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Behandeling-van-alle-zaken-door-hof-gaat-na-1-juni-weer-door-.aspxAmsterdam13-5-2020 22:00:00Vanaf 1 juni 2020 behandelt het gerechtshof Amsterdam in beginsel weer alle zaken. Partijen worden vanaf 1 juni geïnformeerd bij géén doorgang<p><br>Vanaf 1 juni 2020 behandelt het gerechtshof Amsterdam in beginsel weer alle zaken. Het gaat daarbij om alle rechtsgebieden: strafrecht, familie- en jeugdrecht, handelsrecht en belastingrecht. De zittingen van de <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Over-het-gerechtshof/Organisatie/Ondernemingskamer">Ondernemingskamer</a> en de <a href="/English/NCC/Pages/default.aspx">Netherlands Commercial Court</a> gingen al sinds april weer door. </p>
Coronamaatregelen hof voor advocatenCoronamaatregelen hof voor advocatenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Coronamaatregelen-hof-voor-advocaten.aspxAmsterdam6-5-2020 22:00:00<p><br>Vanaf 11 mei 2020 worden in navolging van het <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Rechtszaken-met-procespartijen-in-de-zittingszaal-beperkt-weer-mogelijk-.aspx">landelijk beleid </a>ook door het gerechtshof Amsterdam op beperkte schaal rechtszaken weer in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten in zittingszalen behandeld. Partijen waarvan de zaken doorgang zullen vinden worden daarvan door het hof op de hoogte gesteld. </p>
Behandeling zaken tot en met 28 april 2020Behandeling zaken tot en met 28 april 2020https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/COVID-19-Behandeling-zaken-tot-en-met-28-april-2020.aspxAmsterdam6-4-2020 22:00:00<p><br>De uitbraak van het coronavirus heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving en ook op de Rechtspraak. De Raad voor de rechtspraak heeft op 3 april jl. een <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Rechtspraak-zet-alles-op-alles-om-zoveel-mogelijk-zaken-af-te-doen.aspx">landelijk bericht </a>gepubliceerd met als titel ‘Rechtspraak zet alles op alles om zoveel mogelijk zaken af te doen’. Daarin staat beschreven welke typen rechtszaken de komende weken behandeld en afgehandeld kunnen worden onder de gegeven omstandigheden.</p>